woensdag

Confettigeneratie - de PDOJ-klas van 2010HP/De Tijd is een blad dat je normaal gesproken in de schappen mag laten liggen. Maar deze week (16 juni) niet. Het blad is bedacht & geschreven door de studenten van de Postdoctorale Opleiding Journalistiek (PDOJ) van de Erasmus Universiteit. 'Mijn' studenten, zogezegd, al waren ze natuurlijk evenzeer van mededocent Hans Maas (die het project coördineerde) en hielp ook VK-collega Wim de Jong met de eindredactie van de productie.

Essentieel: aan dit nummer kwam geen HP-eindredacteur te pas. Ook hoofdredacteur/vuilnisophaler Jan Dijkgraaf bemoeide zich niet met de inhoud. Het is een fris, verassend, divers, inhoudelijk en beschaafd nummer geworden. Thema: de confettigeneratie.

Ik feliciteer Kamiel Arents, Petri Benschop, Berend Jan Beugel, Erik Bloem, Sanne van Brunschot, Veerle Corstens, Anne Marije Elekan, Laura de Jong, Thessa Lageman, Sterre Lindhout, Dorinde Meuzelaar, Marius de Pijper, Jeroen Saat, Onno Sinke, Natasha Smit, Marise Sperling, Brenda Stoter, Miriam Vijge en Joep van der Wiel met hun prestatie - ook al stonden niet ál hun verhalen erin.

Mocht de vraag opkomen waarom HP/De Tijd zomaar toestaat dat de jeugd van tegenwoordig het stuur in handen neemt.. dan is het antwoord natuurlijk dat het blad zo geheel gratis een schitterende collectie artikelen - inclusief een gedegen eindredactie - in de schoot geworpen krijgt. Win-win bestaat soms écht.